Zlom kosti

Spoštovani! Zaradi razmer, v času Korona virusa, dostava na dom ni mogoča. Zaradi velikega povpraševanja vam nudimo našo blazino Magus po pošti. Dostava naslednji dan. Razlago in strokovno svetovanje pa po telefonu: 040 807 327 ( Tina Štifter ). Ostanite zdravi!

banner-top

Zakaj se zlomi kost?

Človek ima več kot 200 kosti, ki dobijo svojo pravo strukturo oz. zakostenijo konec pubertete. Zlom kosti je zelo pogost tako pri starejših, kot pri mladih.

Kosti so zelo čvrste, saj jih v notranjosti sestavlja mnogo majhnih vodoravnih in navpičnih prečk – trabakul, ki dajejo kostem njihovo silno trdnost in veliko elastičnost. Zato morajo na določenem delu delovati velike sile, da se kost zlomi. Pa vendar v bolnišnicah beležijo veliko zlomov kosti, pri starejših in mladih.

Kost se lahko zlomi oz. poči tudi zaradi osteoporoze; kadar so kosti porozne, so luknjičave in je verjetnost, da takšna kost poči, velika.

zlom z vijakiZlom kosti povzroči, da se sliši trenje kostnih delov, občutijo se bolečine, nastopi oteklina, izgubi se moč. Zdravniki zlomljeno kost naravnajo, če je potrebno tudi utrdijo z žeblji, pritrdijo s ploščicami in žicami. Vse to, da bi se kost čim hitreje zacelila.
Zato magnetna terapija nastopi takoj po zlomu, četudi so vam namestili mavec ali pa imate še kakšen vijak ali ploščico.
To ne predstavlja ovir pri uporabi pulzirajoče elektromagnetne terapije, ki pospeši nastajanje kalusa kosti, da se zlom kosti hitreje zaceli.


Najpogostejši zlomi so:

  • zlom kolka
  • zlom zapestja
  • zlom stopala
  • zlom stegnenice
  • zlom gležnja
»Po hudi poškodbi (zlom golenice) je bil 16 letni, aktivni odbojkar operiran. Vstavili so mu vijake in namestili longeto. Dva meseca ni smel obremeniti poškodovane noge.Po prihodu iz bolnišnice je bilo njegovo splošno stanje in počutje precej slabo.
Za magnetno blazino Magus smo izvedeli na spletnih straneh. Najeli smo jo za 6 tednov.
Osebna dostava, razlaga uporabe in predvsem odnos s strani podjetja Magus in gospoda Jaka je to, kar uporabnika prepriča.
Že po dveh dneh uporabe se je splošno počutje zelo izboljšalo. Telo se je hitreje regeneriralo.Tudi kontrola pri kirurgu je pokazala, da je bila kost po enem mesecu praktično zaceljena. Priporočamo.«

Zlom kosti- kaj lahko storimo sami?Hitrejše celjenje kosti

Za trdne kosti, odporne na zlom kosti, je pomemben velik vnos beljakovin, kalcija in vitamina D. Poleg ustrezne prehrane je pomembna tudi telesna aktivnost. Kalcij najdemo v mleku in mlečnih izdelkih, v zelenjavi in sadju, sardinah in mineralnih vodah. Vitamin D z izpostavljanjem soncu in dodatki, ki jih kupimo v lekarni.

K hitrejšemu celjenju zlomljene kosti pa pripomore tudi magnetna terapija, saj spodbudi nastajanje kalusa, tako imenovane nove kosti.

Fizik Lechner in zdravnik Krauss sta v 60. letih 20. stoletja medicinski znanosti poročala o 80% hitrejši celitvi zlomov pri uporabi elektromagnetnega polja. Njihove rezultate je potrdil Basset leta 1982. Od takrat sledimo v medicini masovni uporabi magnetne terapije pri zapletenem zdravjenju zlomov, Sudekove bolezni, itd.

Terapija izkorišča naravno lastnost kosti, ki jo imenujemo piezoelektričnost. To pomeni, da je kost sposobna transformirati mehanski stres v električno napetost. Izvor piezoelektričnosti je gibanje elektrolitov, ki je posledica mehanskega pritiska na hrustanec. Ta pritisk nastopi npr. ob hoji ali vadbi.

Če si razložimo enostavneje: pri terapiji na blazini Magus se ustvarja enak piezoelektrični efekt kot pri telesnem gibanju, kar pri daljšem časovnem obdobju omogoča hitrejšo obnovitev kostnega tkiva. Najkasneje po osmih tednih naj bi bil kalus že viden na rentgenski sliki.

Na splošno, se postopek okrevanja in celjenja kosti, z magnetoterapijo, pospešita. To je l.2012 dokazal tudi Dr.Simonis v klinični študiji, ki je trajala 5 let.

ZLOM KOSTI

Strokovna literatura poroča o klinični raziskavi elektromagnetne stimulacije 12. pacientom, ki se jim dolge kosti niso zaraščale ali pa zelo počasi. V povprečju se pacientom predhodno kosti niso zacelile 44 tednov. V 14. tednih tretiranja se je kost zarasla pri 10. pacientih. Pri dveh neuspešnih primerih, pa je bila kostna vrzel širša od 1 cm.

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA PACIENTOV Z ZLOMLJENO KOSTJO:

Imam zlomljeno kost. Kaj lahko naredim, da se mi bo čim hitreje zacelila?

Magus blazina je elektromagnetna terapija, ki dokazano pospeši celjenje kosti.

Kako se uporablja Magus pri zlomu kosti?

Magus blazina je enostavna za uporabo, brez kompliciranih navodil. Uležete se na veliko blazino, malo položite na zlom in prižgete na program št. 9, ki traja 30min. Lahko jo uporabite 2x na dan.

Kako vem, da se bo kost res hitreje zacelila?

Preberite zgornja mnenja, veliko uporabnikov je dokaz, da res pospeši celjenje kosti.
Na kontroli pri zdravniku, ko vam bodo zlomljeno kost slikali, bodo videli, da je kalus kosti že nastal.

Ali me bo kaj zlomljena kost bolela, ko bom uporabil-a blazino Magus?

Ne, elektromagnetno polje prodira v globino, do celic, vendar nič ne boli. Pospeši regeneracijo.

Koliko hitreje se kost zaceli, če uporabljam Magus blazino?

Če jo uporabljate že od začetka zloma, je najpogosteje od 20% do 50% hitrejše celjenje.

Ali dobim Magus blazino preko zdravstva, če imam zlomljeno kost?

Ne. To je samoplačniško.
Verjetno vas bo pripadala magnetna terapija v sklopu fizioterapije, ko bo kost že zaceljena.

Ali si lahko Magus magnetno blazino izposodim za čas celjenja kosti?

Ja. Izposodite si jo lahko za 4, 6 ali 8 tednov. Pripeljemo jo na dom.